Jahr: 2017
Projekttyp: Innenraumgestaltung
Standort: Zagreb, Kroatien

„Htjeli bi svoj stan pretvoriti u  jednostavan, prozračan, poseban dom, prožet  daškom luksuza .“ Bila je to kratka, jasna i veoma lijepa želja sa kojom su nam se obratili naši ovotjedni investitori. Ove su riječi već same po sebi poslužile kao inspiracija za osmišljanje novog ruha stana. Veća polovica od ukupno 70 kvadrata pripala je dnevnom boravku s terasom, kuhinji i kupaonici te ulaznom hodniku. Dok su se u noćnoj zoni smjestile dvije spavaće sobe, od kojih jedna željno iščekuje svoje buduće male stanare. Kratak ulazni pregradni zid smo dodatno skratiti i uklopiti u nove spremišne ormare kako bi hodnik maksilmalno iskoristili, a dnevni boravak dodatno zaštitili od pogleda.

Ulazni garderobni ormar  po mjeri postaje neizostavan dio svakodnevnice njegovih vlasnika. Vertikalno postavljene bijele drvene letvice sakrivaju intimniji dio dnevne zone. Kako zidovi ne bi bili prosječni, dosadni i već viđeni pobrinula se „spatolato tehnika“ imitacije betonskog zida. Već prvi pogled s ulaza na dnevni, otvoreni prostor, nam nagovješta igru kontrasta. Tamno sivih i bijelih tonova, niskog i visokog namještaja te nižeg i višeg stropa. U posljednjem je elementu  projekt rasvjete naišao na nepresušan izvor inspiracije.

Velika većina adaptacija na kojima smo radili uključivala je sveprisutan i još uvijek izuzetno popularan open space koncept. No ovdje to nije bio slučaj, barem ne u potpunosti. Sve je popularnije ponovno odvajanje kuhinjskog od blagovaonskog i dnevnog dijela prostora, iako na puno fleksibilniji i moderniji način – staklenim kliznim stijenama – što omogućuje da se odvojena kuhinja u trenu pripaja ostatku stana, odnosno, po potrebi, od njega kompletno izolira. Sama kuhinja je veoma jednostavna i prozračna. Profinjenost, nježni tonovi i elegantne linije teme su koje smo htjeli provesti kroz sve kvadrate koji su nam bili na raspolaganju. Iz tog razloga je hodnik što povezuje dnevnu sa noćnom zonom, doživio zanimljiv „face lifting“. Iako originalno nije bio predmet našeg projekta.

Roditeljska spavaća soba je čitavu temu elegancije, luksuza i kontrasta zaokružila i pretočila u poseban, romantični finale ovog interijera. I dok mi maštamo upravo o tome, dobrom odmoru i finoj uživanciji koji nastupaju kroz koji dan, šaljemo svima vama, dragim čitateljima, još uvijek veoma radišne pozdrave. Do sljedećih adaptacija, novih interijera  i zanimljivih javljanja s gradilišta,
Vaš tim 4UHA

Detailliertes 3-D Modellieren

Share this post

Povezane objave