Jahr: 2017
Projekttyp: Hauptprojekt, Ausführungsprojekt
Standort: Zagreb, Kroatien

Nakon nekoliko četvrtaka koji su bili kompletno obojani tonovima šarenih domova, došlo je vrijeme da se smirimo. Odlazimo u širi centar Zagreba po dozu elegancije  i dašak minimalizma. Danas vam se jedva čeka predstaviti stan gdje caruju jednostavne linije. Stan u kojem manje zaista je više i gdje iz mnoštva spremišnih ormara iskaču bjelina i prozračnost. Uz uvijek prisutno prekrojavanje, dotjeravanje i ušminkavanje, finalnom varijantom se ujedinjuju kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak i radna soba u jedinstven prostor. Kupaonica se suzila i produžila u projektiranju, a ulazni hodnik se sveo na potrebni minimum.

Spavaća zona je na sebe preuzela što je manje moguće prostora, posvetivši višak kvadrata garderobnim ormarima. Kraj samog se ulaza udobno smjestio visoki bijeli ormar u punoj visini dok se u ulaznom dijelu spavaće sobe skrivaju čak dva ugradbena ormara. Manji među njima se lukavo proširio na prostor dnevnog boravka, kako bi povećao vlastiti spremišni kapacitet. Oko njega se u kuhinji razvila niša za frižider, a u prostoru dnevnog boravka mnogobrojne police za još mnogobrojnije knjige naših vlasnika.

Nasuprot ormarima i policama sa TV-om dnevnog boravka uređen je radni kutak sa jednostavnim bijelim stolom. Kuhinjski radni otok i šank za blagovanje su se našli na istoj visini i u kombinaciji s višim blagovaonskim stolicama. Jednostavne i simetrične linije bijelog namještaj po mjeri na veoma suptilan način upotpunjuje nježna tekstura šperploče donjih kuhinjskih elemenata, kuhinjskog otoka te kupaonskog ormarića, dok  ostatak dizajnerske priče ovog stana jasno i glasno nastavlja slaviti glavnu dizajnersku temu  – minimalizam i skandinavsku filozofiju interijera.

Podna kombinacija parketa i keramičkih pločica se gotovo ravnomjerno podijela sredinom stana. Kuhinja, hodnik i kupaonica su se opredijelili za sivo-smeđe tonove pločica betonskog uzorka, a dnevna, radna i spavaća zona za tople tonove parketa. Siva sjedeća garnitura i zid sličnog tona te crna, cilindrična rasvjetna tijela, uz pokoji ukrasni detalj, predstavljaju naglašenije trenutke u interijeru. Kako bi prostor postao nešto dinamičniji pobrinuli su se geometrijski uzorci  ukrasnih komada tekstila te  oni na kupaonskim pločicama. U samoj kupaonici, koja je doživjela nešto radikalniju tlocrtnu promjenu, povremeno se prikriva i perilica rublja, zahvaljujući pomičnoj, kliznoj fronti.

Novi izazovi, se već spremaju u našem uredu, bacamo se na posao i šaljemo vam šarene pozdrave,
Vaš tim 4UHA

Grundriss der Ferienwohnungen

Detailliertes 3-D Modellieren

Share this post

Povezane objave